Bibliotheek in de taalklas van Het Kompas

Tijdens de Kinderboekenweek zijn we in kleine groepjes naar de bibliotheek in dok Zuid gegaan. Daar valt van alles te ontdekken. Zo is er een plaats waar baby’s in de box of op schoot babyboekjes kunnen lezen. Op de jeugdafdeling is o.a. een leeshuis waar de kinderen zelf allerlei soorten boeken kunnen bekijken. Voor een kleuter is lezen: het kijken in een boek, en daarbij verwoorden wat hij ziet. Behalve zelf in een boek kijken vinden kleuters het fijn om aan elkaar te laten zien en vertellen wat er in hun boek staat, en zo lezen ze elkaar voor.

DSC01958

Een doel van de taalklas is het stimuleren van interesse in boeken. Als een kind deze interesse jong ontwikkelt, zal het straks met meer plezier lezen. Lezen vormt nog steeds een basis van ons onderwijs. In de taalklas gaat het ontwikkelen van interesse in boeken en verhalen hand in hand met het ontwikkelen van verhaalbegrip en begrijpend luisteren.
We hebben samen een bibliotheek in de taalklas gemaakt. Hier kunnen we naspelen waar we in de bibliotheek kennis mee gemaakt hebben. Ook het verschil tussen kopen en lenen wordt zo duidelijk. Er zijn nu ook boeken in de huishoek die voorgelezen kunnen worden aan de baby.

DSC01934

DSC01963

DSC01930

DSC01925

 

 

 

 

 

 

 

 

 

by Max
Alle rechten voorbehouden - Intensieve Taalklassen Apeldoorn 2023 - Disclaimer - Privacy - Alle voorwaarden