De nieuwjaarsreceptie.

website2

Ouders en leerkracht in gesprek.

In de eerste week na de vakantie hielden we in onze taalklas de nieuwjaarsreceptie.

Voor deze receptie worden alle ouders en de leerkrachten van de leerlingen uitgenodigd. Het is erg leuk voor iedereen om met elkaar kennis te maken. Zo kunnen de ouders ook met elkaar kennismaken.
Tijdens deze receptie tonen de leerlingen ook hun eerste zelfgemaakte verslag. Dit is o.a. het verslag over ons uitstapje naar de Loenense waterval.

 

website1

Een tafel vol lekker eten.

 

Alle leerlingen namen een zelfgemaakt hapje uit hun vaderland mee. Iedereen is   altijd erg nieuwsgierig naar de hapjes van de anderen. En het was weer erg lekker: Shoarma (maar niet zoals in Nederland) uit Irak, loempia’s uit Taiwan,  kwarktaart en salade uit Polen, krabsalade uit Curaçao, feta rolletjes uit Turkije enz.

 


Ook keken  we naar een TOLK filmpje waar je kon zien hoe een vader met zijn dochter over alledaagse dingen praat. Praten met je kind is belangrijk en vergeet daarbij je moedertaal niet.
Praat eens met je kind over de feestdagen in je eigen land: welke feestdag is je lievelingsfeestdag? Dat mag ook in de eigen taal. Voorlezen is ook heel geschikt in de eigen taal. Vooral als het gaat om een verhaal uit het land van herkomst. Het is belangrijk om de eigen cultuur en taal niet te vergeten. Dit filmpje kan er bij helpen.

    

 

 

 

 

 

 

 

by Max
Alle rechten voorbehouden - Intensieve Taalklassen Apeldoorn 2023 - Disclaimer - Privacy - Alle voorwaarden