Een bibliotheek in de taalklas

Voorlezen en samen boekjes bekijken is zo belangrijk voor de taalontwikkeling van een kind dat we er in de taalklas extra aandacht aan hebben besteed.  

Voorlezen was een onderwerp van gesprek tijdens een ouderbijeenkomst, we hebben een bezoek aan de bibliotheek gebracht en daarna in de klas zelf een eigen bibliotheek ingericht.  

We bezochten de bibliotheek in de Margrietschool. Deze is dichtbij, hier kunnen we dus ook heel gemakkelijk in onze vrije tijd naar toe. Veel moeders gingen met ons mee. We werden hartelijk ontvangen, er werd een prachtig prentenboek voorgelezen en we mochten zelf lezen in prentenboeken met de knuffel erbij die hoofdpersoon is in het boek. Ook kregen we precies uitgelegd hoe de automaat werkt die je gebruikt als je de boeken leent en als je ze weer inlevert. Alle kinderen hebben een eigen bibliotheekpasje gekregen.

 

Daarna hebben we in de klas een bibliotheek ingericht. Hier spelen we de echte bieb na. Lenen boeken met ons eigengemaakte bibliotheekpasje, er is een bibliotheekmedewerker en een zelfgemaakte automaat. In onze eigen bibliotheek staat ook een fijne bank waar we regelmatig in boekjes kijken, elkaar vertellen wat er in de boekjes gebeurt en soms al echt lezen wat er in het boek staat. We hebben hier veel plezier van.

 

by Max
Alle rechten voorbehouden - Intensieve Taalklassen Apeldoorn 2023 - Disclaimer - Privacy - Alle voorwaarden