Een eigen kippenhok…

IMGP9351  IMGP9347

Sinds een paar weken is het kippenhok op “de Ontdekking” bewoond. Vier kippen van kinderboerderij “Laag Buurlo” scharrelen gezellig rond in de ren die ouders vorig jaar gemaakt hebben. Iedere stamgroep heeft een eigen kip. De kip van de Pandaberen, en dus ook van de kinderen van de taalklas, heet Dropveter. Het is een mooie zwarte kip en de kinderen hebben met elkaar de naam bedacht.

Iedere dag komen een paar kinderen uit de bovenbouw jongere kinderen ophalen. Samen worden de kippen verzorgd én de eitjes geraapt! De eitjes worden dan weer gebruikt voor het “keukelen”. Kinderen koken/bakken samen met een ouder of de klasse-assistente een lekkernij voor de kinderen van hun stamgroep.

Het kippenhok is een groot succes! En wat een taal komt er weer aan te pas als ik samen met de kinderen bij het kippenhok zit. “Kijk juf, ze fladderen met hun vleugels”. Als er op een dag een kip vastzit met een pootje in een wortel ga ik het hok in om de kip te bevrijden. Yade staat voor het hok en zegt  : “Haha, nu lijk jij wel een kip!”

by Max
Alle rechten voorbehouden - Intensieve Taalklassen Apeldoorn 2023 - Disclaimer - Privacy - Alle voorwaarden