Gestart met LOGO 3000

Schoolsucces is onder andere afhankelijk van de woordenschat die een kind heeft. Dit gaat niet alleen om woorden die kinderen gebruiken, maar ook om woorden die ze snappen ook al gebruiken ze deze woorden (nog) niet.

In Amsterdam is onderzocht welke 3000 woorden kinderen eind groep 2 moeten kennen. Deze woorden zijn verzameld in de BAK lijst (Basiswoordenlijst Amsterdamse Kleuters). De woordenschatmethode LOGO 3000 heeft al deze woorden in woordclusters geplaatst, en visueel gemaakt. In september zijn we op de Meester Lugtmeijer begonnen met deze methode. We kiezen clusters die zo goed mogelijk aansluiten bij het thema.

Bij het thema Speel je mee/Kinderboekenweek is het woordcluster ‘het teken’ op speelse wijze geïntroduceerd. Daar horen de woorden ‘de letter’, ‘het cijfer’ en ‘het pictogram’ bij.  In verschillende boeken is gezocht naar letters, cijfers en pictogrammen.  Eén jongen ontdekt pictogrammen die over sport gaan. Een andere jongen reageert blij verrast:  ‘Juf, ik zit ook op een pictogram, op voetbal’.

IMG_1167   IMG_1196

by Max
Alle rechten voorbehouden - Intensieve Taalklassen Apeldoorn 2023 - Disclaimer - Privacy - Alle voorwaarden