Haas en Mol zoeken een uitweg.

Door het boek:” Haas en mol zoeken een uitweg”, zijn wij ontdekkend aan het leren. In de Taalklas hebben we verschillende hoeken gemaakt waar de kinderen aan het werk kunnen gaan. We hebben problemen en bedenken met elkaar oplossingen.

Het verhaal gaat als volgt: “Haas kan na een ongeluk niet meer terug naar zijn kant van de snelweg. Hij heeft een manke poot en loopt niet meer zo snel. Mol bedenkt een oplossing: Ze gaan een tunnel graven! Maar dat is nog niet zo gemakkelijk als het lijkt”.

         

In de zandtafel maken we tunnels en zorgen we ervoor dat haas naar de andere kant van de snelweg komt.

Bij de kijkhoek maken we verschillende voetsporen van dieren en kunnen we de woorden bekijken uit het verhaal. In de ontdekhoek, onderzoeken we spullen uit de natuur en kunnen we boeken bekijken van de dieren in het bos en in de lichthoek zien we schaduwen en maken we een schaduwtheater waar we het verhaal van haas en mol uit kunnen spelen.

Het verhaal van Haas en mol kunnen we ook uitspelen bij de verteltafel. Door de platen van het boek zien we het verhaal en kunnen we het verhaal naspelen. We hebben veel van en met elkaar geleerd.

by Max
Alle rechten voorbehouden - Intensieve Taalklassen Apeldoorn 2023 - Disclaimer - Privacy - Alle voorwaarden