Lezen in groep 4 op de Rietendakschool

Op de Rietendakschool is dit schooljaar gekozen voor een Taalklas in groep 4 tot de februari vakantie en daarna start er een Taalklas in groep 3.
De taalklas kinderen in groep 4 startten in september met het AVI Start of M3 niveau. Een half jaar lang is er getraind d.m.v. de Running Records (R.R.).

 

Elke week kregen de kinderen een tekst mee. De eerste keer worden de tijd en aantal fouten genoteerd. Thuis wordt dezelfde tekst elke dag weer gelezen. Het doel is, om het het vloeiend lezen te bevorderen. Na een week worden tijd en fouten weer genoteerd en ervaren de kinderen dat ze dezelfde tekst sneller, vloeiender en met minder fouten lezen. Een feestje! Het is een wedstrijd met jezelf die erg succesvol is.

Als dit gelukt is, volgt er een nieuwe tekst en gaat het niveau langzaam omhoog.

In januari constateerden we, dat vrijwel de gehele taalklas het M4 niveau heeft gehaald. Dit is het niveau wat op dit moment ook gehaald moet worden. Een enkele leerling heeft nog iets meer tijd nodig, maar het lezen van groep 4 teksten, kunnen ze nu allemaal. Een goed moment om de Taalklas nu te starten in groep 3.

by Max
Alle rechten voorbehouden - Intensieve Taalklassen Apeldoorn 2023 - Disclaimer - Privacy - Alle voorwaarden