Logo 3000

logo 3000

LOGO 3000 is lesmateriaal gericht op de woordenschatontwikkeling van peuters en kleuters. Met LOGO 3000 heeft elke leerkracht en pedagogisch medewerker een instrument in handen om de jongste kinderen snel, plezierig en spelenderwijs veel woorden aan te leren. Taalontwikeling is voor jonge kinderen heel belangrijk. Jonge kinderen kunnen in korte tijd veel woorden leren. Volgens schattingen zou een doorsnee Nederlandstalig kind gemiddeld 4500 woorden passief kennen aan het begin van groep 3.
Veel kinderen die opgroeien in een minder taalrijke omgeving beginnen hun schoolloopbaan met een achterstand. Voor deze kinderen is een goede opbouw van woordkennis in de peuter- en kleutergroepen van het allerhoogste belang. Wie op jonge leeftijd al een achterstand oploopt haalt dit in de meeste gevallen niet meer in.
(zie LOGO 3000 achterstand woordkennis inhalen voor meer informatie)

Doel van LOGO 3000:
peuters leren 500 woorden
Kinderen in groep 1 leren 1000 worden
Kinderen in groep 2 leren 1500 woorden

Ouders
LOGO 3000 geeft extra resultaat als ook de ouders bereid zijn om zich thuis in te zetten voor het vergroten van de woordenschat van hun kinderen.
De kinderen krijgen speel-leerbladen mee naar huis, waarin de woorden die ze hebben geleerd terugkomen. Ook zijn er cd’s met liedjes, rijmpjes en verhalen. Elk kwartaal kan de school een ouderbijeenkomst organiseren.

www.logo3000.nl

logo 3000 verslag 1

onderzoek LOGO 3000

by Max
Alle rechten voorbehouden - Intensieve Taalklassen Apeldoorn 2023 - Disclaimer - Privacy - Alle voorwaarden