Mijn familie en ik.

In de themabrief die met de kinderen en ouders mee naar huis ging stond het volgende stukje:

‘In de huishoek gaan de kinderen bezig met dagelijkse routines: wat doe je elke dag? Wat doe je als je ’s morgens opstaat? Tandenpoetsen, aankleden, ontbijten, tas pakken voor school etc. We bespreken dit met elkaar, luister naar elkaar en ontdekken de verschillen en de overeenkomsten.’

Er is ook een echte kraamverzorgster langs geweest. Zij heeft ons laten zien hoe je een baby moet verzorgen. Hoe geef je een fles? Hoe doe je een baby in bad? Hoe zorg je dat de baby het lekker warm heeft? We mochten ook zelf aan de slag met onze eigen knuffel of pop.
In de babyhoek hebben we ook een echt baby badje staan en mogen we de baby zelfs met een washandje en zeep wassen. We moeten wel goed kijken hoe we een baby vast moeten houden. Daarna moeten we de baby afdrogen, een schone luier om doen, kleertjes aan en dan is het tijd voor beschuit met muisjes!
In de watertafel hebben we ook onze eigen baby flesjes gevuld van vol naar leeg, dat is handig! Nu kunnen we mama thuis ook helpen!
We hebben ook geoefend met de letters, de cijfers en de woorden in, op, onder, voor, achter, naast etc. Dit hebben we samen in het speellokaal gedaan. Wel zo handig om te weten als je mama mag helpen met de baby en ze zegt dat de baby in de box ligt, de fles op het aanrecht staat of het speentje onder het dekentje ligt.
Wat een leuk thema, en wat kunnen wij goed voor baby’s zorgen!

 

by Max
Alle rechten voorbehouden - Intensieve Taalklassen Apeldoorn 2023 - Disclaimer - Privacy - Alle voorwaarden