Naar het bakkerijkmuseum in Hattem

Naar het bakkerijmuseum in Hattem

Wij zijn naar het bakkerijmuseum van Hattem geweest. We moesten heel ver rijden. Hattem ligt dichtbij Zwolle. En we reden ook door het bos. De auto’s hebben we op de parkeerplaats gezet. En toen liepen we naar het museum. Hattem is een oud stadje, we zagen luiken in ouder gebouwen.

Bakker Martijn stond op ons te wachten. Goed luisteren naar bakker Martijn. Vroeger was er onder het museum een gracht. Waar we nu zitten was toen water. Het is een mooi verhaal over heel lang geleden!

IMG_2074 IMG_2089

Kneden en rollen. En ruiken en proeven! Van de ballen maken we een rol.

IMG_2090 IMG_2093

Het moet een slang worden en die gaat rollen in het meel.

IMG_2094 IMG_2113

Iedereen maakt een koekmannetje. En natuurlijk mooi versieren!

IMG_2115 IMG_2119 - kopie

Alle koekmannetjes zijn klaar en gaan de oven in. Ondertussen gaan wij een speurtocht lopen door het bakkerijkmuseum. Het museum is heel groot. Er zijn allemaal winkels te zien. De etages liggen vol met spullen van vroeger. En er zijn veel bakkers. Die zijn niet echt, dat zijn grote poppen. We zijn ook op de zolder geweest! Het was wel spannend.

IMG_2139 IMG_2160

En klaar zijn de koekmannetjes! Bakker Martijn kijkt of we de speurtocht goed hebben gedaan. Hij deelt ook de koekmannetjes uit. Bakker Martijn maakt grapjes!

IMG_2162 IMG_2171

In Hattem is ook een prachtige molen. Hier koopt de bakker het meel. We hebben onder de molen gestaan. Hij is heel groot.

by Max
Alle rechten voorbehouden - Intensieve Taalklassen Apeldoorn 2023 - Disclaimer - Privacy - Alle voorwaarden