Nieuwkomers leren Nederlands bij hotel Apeldoorn- de Cantharel

SA400019.JPG

De 21 Nieuwkomers van de Intensieve taalklassen uit Apeldoorn hadden in april een les Nederlandse taal in de praktijk bij Hotel Apeldoorn – de Cantharel. De groep leerlingen, in de leeftijd van 8 tot en met 13 jaar, uit China, Syrië, Koerdistan, Marokko, Spanje, Engeland, Hongarije, Polen en de Dominicaanse Republiek leerden veel nieuwe Nederlandse woorden in de praktijk. 

De taal ervaren en beleven begon direct al in de bus en op het station. Onderweg werden onder andere de woorden in- en uitstappen, de bushalte, wachten, de passagiers, in- en uitchecken en de buschauffeur, geleerd en gebruikt. Op het station aangekomen vertelde een buschauffeur over zijn beroep. De leerlingen stelden hem veel vragen en met de antwoorden op zak ging de reis verder naar Hotel Apeldoorn – de Cantharel 

Daar  aangekomen ging de praktijkles verder in de groentetuin. De leerlingen kregen eerst een rondleiding door de tuin en onder vakbekwame begeleiding van Arno en Michel hebben ze in hun eigen ‘bed van de Intensieve taalklas’ verschillende soorten sla en kool geplant 

Nederlands is een taal van woorden met verschillende synoniemen en dat ontdek je ook bij het woord bed. De leerlingen wisten al dat een bed een meubel is waarin je slaapt, en nu konden ze zelf zien en ervaren wat een tuinbed, een plantenbed en een zaaibed is. En daarbij was de taaldag in de praktijk nog niet afgelopen. 

CIMG4839.JPG

Hotel Apeldoorn – de Cantharel was zo enthousiast en gastvrij dat alle leerlingen een rondleiding in het restaurant en de grote keuken kregen. De leerlingen hadden een fantastische dag en met deze schat aan ervaringen is een mooie basis gelegd voor hun toekomst. 

by Max
Alle rechten voorbehouden - Intensieve Taalklassen Apeldoorn 2023 - Disclaimer - Privacy - Alle voorwaarden