Project verkeer op de Prinses Margrietschool

Dit schooljaar hebben wij aan het thema verkeer gewerkt. We zijn eerst naar het drukke kruispunt geweest. Hier hebben we naar het verkeer gekeken. Op het kruispunt staan stoplichten. En bijna iedereen stopt voor rood, één mevrouw op de fiets reed door rood! Bij het kruispunt zagen we vrachtauto’s, bussen, auto’s, aanhangers, motoren, een tractor, scooters, fietsers en wandelaars. Alle voertuigen hebben wielen. De wielen van vrachtauto’s, bussen en tractors zijn heel groot en dik. Als wij naar school gaan wachten we vaak bij het kruispunt. Het is daar altijd druk en gevaarlijk.

Wielen zijn rond en rond, als wielen rijden gaan ze rond.

Over de weg, over het fietspad en over de stoep.

In de klas hebben we veel geleerd over het verkeer. We hebben van onze stoelen een bus en ook een trein gemaakt. En iedere keer was iemand anders de chauffeur of de machinist. En in de trein komt de conducteur je kaartje controleren.

Er is niet alleen verkeer op de weg. Er zijn ook vliegtuigen in de lucht, en dit heet luchtverkeer. In de cockpit van het vliegtuig zit een piloot en ook een 2e piloot. En in het vliegtuig werken stewardessen. Je neemt je bagage mee in een koffer en je knuffel doe je in je rugzak.  Met een vliegtuig kan je heel ver reizen.

Van grote lege flessen hebben we vliegtuigen gemaakt. Een vliegtuig heeft 2 vleugels net als een vogel. Er bestaan zelfs roze vliegtuigen. Na het verven van de vliegtuigen gingen we ramen, de cockpit, de passagiers en trappen op de vliegtuigen tekenen. Met deze vliegtuigen kan je echt spelen en hoog vliegen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

by Max
Alle rechten voorbehouden - Intensieve Taalklassen Apeldoorn 2023 - Disclaimer - Privacy - Alle voorwaarden