Speelgoed

SPEEL…GOED! in Apeldoorn  is een manier om samen met je kind ontdekkend te spelen en daarmee de ontwikkeling van je kind te stimuleren.

Verwondering is de basis van alle wetenschap.

Jonge kinderen zijn nieuwsgierig en raken snel verwonderd, óók door heel alledaagse zaken. Een plastic injectiespuit, een ballonauto…

Ze bieden een wereld aan speelplezier. Maar hoe krijg je het als ouder of verzorger nu voor elkaar dat het spelen vanuit die nieuwsgierigheid leidt tot meer sprankeling en tot een bredere ontwikkeling van je kind? Hoe stimuleer je en benut je de aangeboren onderzoekende houding van jonge kinderen? En hoe krijg je zicht op hun geweldige redenatietalent?

Het antwoord is simpel. Jan de Lange schrijft in zijn boek SPEELGOED dat je ouders ogen moet geven. “Stimuleer ouders om op een andere manier naar hun kind te kijken”. Als je elke dag even de tijd neemt om samen met je kind te spelen – of beter gezegd: de wereld te ontdekken- zul je je verwonderen over je kind. Hij of zij laat al spelend zien wat het kan en waar het aan toe is. Door daar op aan te sluiten, stimuleer je de ontwikkeling van je kind.

speelgoed

De sleutel naar de ontsluiting van veel talenten ligt daarbij in jouw handen. Door op een heel terughoudende maar inlevende manier vragen te stellen aan je kind. Door in gesprek te gaan met je kind en hem of haar uit te dagen om te laten zien wat hij of zij kan. En vooral door je kind de kans te geven om te sprankelen en te laten zien dat het zijn nieuwsgierigheid (nog) niet kwijt is.

Ook binnen de intensieve taalklassen zetten de leerkrachten deze manier van spelen in om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Taal is daarbij een belangrijke factor, want samen spelen en onderzoeken lokt ook taal uit.

Nieuwsbrief speelgoed nr 6 mei 2015

Nieuwsbrief speelgoed nr 5 maart 2015

Nieuwsbrief speelgoed nr 4 januari 2015

Nieuwsbrief speelgoed nr 3 november 2014

Nieuwsbrief speelgoed nr 2 september 2014

Nieuwsbrief speelgoed nr 1 maart 2014

 

by Max
Alle rechten voorbehouden - Intensieve Taalklassen Apeldoorn 2023 - Disclaimer - Privacy - Alle voorwaarden