Thema ‘de markt’.

Thema ‘de markt’.

markt

Dit schooljaar zijn we op de Prinses Margriet, samen met Peuterspeelzaal Hansje Pansje, gestart met het thema ‘de markt’.
Voordat we over het thema in de groepen gingen praten en werken zijn we eerst naar de markt geweest. Met een groep ouders zijn we donderdag naar de markt van de Anklaar gelopen. We hadden allemaal een tas meegenomen. Op de markt zagen we veel marktkramen. De markt is gezellig en druk.

dsc_0056_10

Heerlijke kip aan het spit…….mmmmmm lekker! Gebraden kip ruikt verrukkelijk

kaas

Bij de kaasboer hebben we kaas gekocht. Bij de kaasboer kan je oude en jonge kaas kopen. Oude kaas is zout. Er zijn ook kaasjes uit Frankrijk! De kaasboer was heel sterk hij ging met een groot scherp mes een hele grote ronde kaas door snijden. En iedereen mocht eerst de kaas proeven. Kaas is lekker en gezond. We gingen de kaas betalen en kregen ook wisselgeld terug. De kaasboer was aardig.

Op de markt zijn ook planten te koop. Je hebt planten die je binnen kan zetten. En op de markt waren veel planten die je in de tuin kan planten en ook op het balkon kan zetten. De planten roken heerlijk en ze waren prachtig.
In de school hebben we marktkramen gemaakt: een bloemenkraam, een fruit- en groentekraam en een kledingkraam.
Samen met de peuters en alle ouders hebben we het thema afgesloten met een hapjes markt. Alle vaders en moeders kwamen naar onze markt en we hebben heel veel hapjes verkocht. Het was een heerlijke en gezellige afsluiting!

dsc_0059_8

by Max
Alle rechten voorbehouden - Intensieve Taalklassen Apeldoorn 2023 - Disclaimer - Privacy - Alle voorwaarden